TIPS, WEETJES- EN ONDERHOUD

voor                                         na

2008                                         2018!!

Duurzaamheid Bedrukking:

 

De vraag die wij nog wel eens krijgen: “Wat is de duurzaamheid van de bedrukking en zit er eigenlijk ook garantie op?”

 

De duurzaamheid van de bedrukking hangt af van de manier waarop de zonwering wordt gebruikt. Als een zonwerings-systeem met zorg wordt behandeld gaat onze bedrukking jarenlang mee. In de praktijk is zelfs gebleken dat de bedrukking het doek kan overleven!

 

Hiernaast vindt u enkele voor- en na foto’s. De na-foto’s zijn gemaakt na ca 4 jaar buitengebruik.

Op deze foto’s is ook te zien met welke zonweringen zorgvuldig is omgegaan en met welke niet.

 

De garantie-termijn:

 

Wij geven 6 jaar garantie op onze

bedrukkingen, mits de onderhoudsvoorwaarden worden nageleefd. Deze aandachtspunten zijn terug te lezen in de tekst hieronder.

 

De “kleine lettertjes”;

* Het normale verouderingsproces, wat op zou kunnen treden na enkele jaren, valt niet onder de garantie. U kunt hierbij denken aan:

- lichte verkleuring op bijv. locaties met veel direct zonlicht

- lichte craquelé vorming bij het doorbuigen van de stof

- vervuiling van buitenaf door bijv. veel verkeer in winkelstraten.

* de garantie op de bedrukking, staat los van de garanties die worden gegeven op het doek en het systeem

* de garantie geldt voor de bedrukkingen op standaard Acryldoek, PVC doek (Soltis, Stam) en Sergé

* deze garantie geldt niet voor full color bedrukte doeken

* de garantie wordt alleen afgegeven op nieuwe doeken

Is mijn zonwering bestand tegen water?

 

We kennen die plensbuien in Nederland maar al te goed, en steeds krijgen wij dezelfde vraag: is mijn zonwering eigenlijk bestand tegen water? Helaas is het antwoord daarop ontkennend. Zonwering en water (regen) gaan in de meeste gevallen absoluut niet samen. Natuurlijk zal het scherm niet direct kapot gaan wanneer er één regenbui op valt, maar voortdurend blootgesteld worden aan weer en wind draagt absoluut bij aan het verweringsproces en de kwaliteit zal op den duur echt achteruitgaan.

 

Hoeveel invloed heeft sneeuw op een zonwering?

 

Laat uw zonwering nooit uithangen als het sneeuwt. Sneeuw en vooral natte sneeuw kan grote problemen veroorzaken. Een kubieke meter poedersneeuw weegt 50 kilo. Dezelfde hoeveelheid samengedrukte plaksneeuw weegt zo’n 200 kilo en die hoeveelheid in natte sneeuw meer dan 500 kilo. U kunt zich voorstellen dat zo’n gewicht uw zonwering en gevel ernstig kan beschadigen.

Een overzicht van de verschillende typen en hun weersbestendigheid

 

ROLLUIKEN EN ZIPSCREENS

Rolluiken en zipscreens kunnen over het algemeen goed tegen regen en harde wind. Vrieskou is echter andere koek. Wanneer er sprake is van vorst, kunnen de lamellen van een rolluik vastvriezen. Mocht het gebeuren dat uw rolluik dichtvriest: laat eventuele zon het rolluik opwarmen zodat het ijs smelt, of tik voorzichtig tegen de lamellen om ze los te krijgen. Voorzichtigheid is hierbij essentieel, zorg dat u niets forceert.

 

Screendoek wordt minder soepel naarmate het kouder wordt. Ook dit doek kan vastvriezen op de rol, zeker in ingetrokken toestand. Ook in dit geval mag u niets forceren en is het een kwestie van wachten tot het ijs is ontdooid door de zon.

 

TERRASSCHERMEN

Bij terrasschermen dient u extra op te passen, omdat deze schermen vaak een groot oppervlak hebben. Een lichte bui kunnen ze nog wel hebben, maar wanneer het harder gaat regenen moet u het scherm echt indraaien. Wanneer het doek nat is, is het niet verstandig om dit lang opgerold te laten zitten. Bij de eerst volgende mogelijkheid kunt u het scherm het beste direct uitrollen en laten drogen. Tevens kan er bij een lichte regenbui een “zak water” in het doek ontstaan, het is dan aan te raden het doek direct te sluiten. Het doek kan hierdoor oprekken, waardoor het niet meer strak hangt.

 

Welke type scherm u neemt, we vertellen u altijd tegen welke windkracht het bestand is. Omdat de kans groot is dat u niet aanvoelt wanneer het nu windkracht twee of windkracht drie is, adviseren we om hierbij altijd uw ‘gezonde verstand’ te gebruiken. U kunt er eventueel ook voor kiezen om een windbeveiliging te laten plaatsen. Dit is echter wel een hulpmiddel, u kunt hier niet blind op vertrouwen.

 

MARKIEZEN

Bij markiezen zijn de zijkanten dicht, en ook de bolle vormgeving zorgt ervoor dat dit type zonwering beter bestand is tegen regen en wind. Laat nat doek ook weer drogen zodra dit mogelijk is. Wanneer u de markiezen optrekt, let er dan altijd goed op of deze helemaal onder de kap is getrokken. Hangt de markies iets buiten de kap en het gaat regenen, dan kan het water de markies in lopen. Hierdoor kan het doek vol lopen en eventueel scheuren.

 

Kortom, welke zonwering u ook heeft, kijk altijd goed naar het weer en laat u informeren over de mogelijkheden en beperkingen.

Waterdichtheid van acryldoek in het algemeen:

 

Acryldoek wordt waterafstotend behandeld. Zo kan ze een lichte regenbui weerstaan, als een hellingshoek van minimaal 14 graden  gerespecteerd wordt en op voorwaarde dat het doek goed onderhouden wordt. In geval van normale of langdurige regenval, moet het doek opgerold blijven om schade te voorkomen. Wanneer het doek toch nat wordt, moet de zonwering volledig geopend worden om het doek optimaal te laten drogen.

DE BENAMINGEN

WAT Is WAT?

CONTACTGEGEVENS

CRAFT | zonwering & reclame

Biezen 105a

2771 CT Boskoop

T: +31 (0)6 – 206 295 66

E: info@zonweringreclame.nl

I: www.zonweringreclame.nl

WAAROM

 

• Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

• Snelle prijsopgave

• Eigen sjabloon-technieken

• Strak resultaat

• Alle RAL kleuren leverbaar

• Prijzen inclusief ontwerp

• Perfectie als handelsmerk

© CRAFTRECLAME.COM | 2019